Євросоюз перевірить українських молочників

Четвер, 3 вересня 2009, 16:38

Представники Європейської комісії з питань охорони здоров'я та захисту прав споживачів 7 вересня приїдуть до України для проведення аудиту якості та безпеки виробництва молочної продукції.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державного комітету ветеринарної медицини України, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Метою та завданням інспекторів ЄК є підтвердження дієвості компетентних державних органів з питань ветеринарної медицини та охорони здоров'я людей", - наголошується в повідомленні.

Результатом візиту має бути висновок про відповідність або невідповідність системи контролю безпеки молочної сировини та готових продуктів з молока.

У прес-релізі відзначаються, що в червні-липні минулого року фахівці Єврокомісії вже проводили аудит виробництва в Україні молочних продуктів, який включав відвідування молокопереробних підприємств, молочно-товарних ферм, державних ветеринарних лабораторій.

Основними зауваженнями до української сторони були розмежування повноважень центральних компетентних органів, які відповідають за контроль і нагляд у сфері безпеки сировини і продукції, наявність розбіжностей в інструкціях з охорони здоров'я тварин, майже повна відсутність виробництва молока екстра класу, недоскональні складські приміщення на переробних підприємствах.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що інспектори ЄС у ході другого інспектування молочної галузі України можуть відвідати 8-10 підприємств. Інспектування проводиться для надання права поставляти продукцію до Євросоюзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!