Семенюк хоче скасувати приватизацію ОПЗ через суд

Четвер, 3 вересня 2009, 12:21

Колишня голова Фонду державного майна Валентина Семенюк-Самсоненко вимагає в Окружному адміністративному суді Києва скасувати заплановану ФДМ приватизацію Одеського припортового заводу (ОПЗ).

Про це вона заявила на прес-конференції у четвер, повідомляє агентство "Українські новини".

Зокрема, Семенюк-Самсоненко повідомила, що 31 серпня вона звернулася до Окружного адміністративного суду Києва з позовом, у якому вимагає зупинити приватизацію Одеського припортового заводу.

Відповідачами в суді виступатимуть Кабінет Міністрів і ФДМ.

Реклама:

Крім того, Семенюк-Самсоненко звернулася до Генеральної прокуратури, Ради національної безпеки й оборони і до президента із проханням виступити в суді на її боці.

Також Семенюк-Самсоненко зазначила, що приватизація цього підприємства зараз неможлива, оскільки не прийнято програми про приватизацію, також діє Указ президента №200, який забороняє приватизацію підприємств стратегічного значення.

Як повідомлялося, 15 липня ФДМ оголосив конкурс з продажу 99,567% держпакета ВАТ "Одеський припортовий завод". Стартова ціна пакета акцій становить 4 млрд. гривень, проведення конкурсу заплановано на 29 вересня.

100% акцій відкритого акціонерного товариства "Одеський припортовий завод" належать державі, ними управляє ФДМ.

Завод спеціалізується на виробництві аміаку й карбаміду, перевантаженні хімічної продукції, що надходить із країн Співдружності Незалежних Держав, на експорт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: