Фондові індекси Америки і Європи зайшли в піке

Четвер, 3 вересня 2009, 09:26

Американські фондові індекси знизилися в середу на слабкій статистиці щодо ринку праці та замовлень промислових підприємств США.

Індекси впали четверту сесію поспіль, чого не відбувалося з травня, повідомляє агентство Bloomberg.

Ф'ючерси на індекси США дорожчають у четвер, до 8:23 підйом їх котирувань становить у середньому 0,1%.

"Все не так райдужно наразі. З огляду на нещодавнє ралі на ринку, інвестори обережні щодо того, чи є воно стійким", - відзначає керуючий 1st Source Investment Advisors Джейсон Купер.

Реклама:

"Після сильного ралі настав час перепочити. Акції більше не є дешевими, і корпоративні прибутки повинні рости, щоб виправдати поточний рівень цін паперів", - говорить стратег Clariden Leu AG в Цюріху Сандро Роса.

Індекс Dow Jones Industrial Average знизився до закриття ринку в середу на 29,93 пункту (0,32%) - до 9280,67 пункту.

Standard & Poor's 500 опустився на 3,29 пункту (0,33%), склавши 994,75 пункту.

Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 1,82 пункту (+0,09%) - до 1967,07 пункту.

Європейські фондові індекси знизилися в середу третій день поспіль - на 0,04-0,44%, на побоюваннях, що недавнє ралі не виправдано перспективами зростання економік і корпоративних прибутків.

Dow Jones Stoxx 600 опустився за підсумками торгів на 0,5%. За тиждень падіння цього індексу склало 2,9%. Відношення котирувань акцій компаній, що входять у розрахунок цього індикатора, до їхніх прибутків становить 48,6, що є максимумом з червня 2003 року.

"Ми все ще не вибралися з темного лісу. Що стосується економіки, то ясно, що рецесія все ще тут", - зазначає представник лондонської Octopus Investments Ltd. Лотар Ментель.

Торги на азіатських фондових ринках відкрилися в четвер з різноспрямованою динамікою.

Акції видобувних компаній дорожчають на підвищенні сировинних цін, котирування паперів японських експортерів падають через зміцнення курсу єни.

Зведений фондовий індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific додав 0,4% з відкриття торгів. Зростають курси приблизно 55% акцій, що торгуються на фондових майданчиках регіону.

Японський індекс Nikkei 225 упав на 0,4%. Китайський Shanghai Composite підскочив на 3,6%.

"Економічні дані "наздогнали" ринок. Для того, щоб ринок знову почав зростати, необхідний такий етап - більш впевнене відновлення і поліпшення прибутковості", - вважає представник Colonial First State Стівен Хелмерік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!