Кредитори "Нафтогазу" взяли тайм-аут

П'ятниця, 25 вересня 2009, 14:30

Позиція групи інвесторів щодо оголошених умов реструктуризації єврооблігацій НАК "Нафтогаз України" на суму 500 млн. дол. буде сформована до 30 вересня 2009 року.

Про це сказав партнер консалтингової фірми Aequi-Libria Карл Філіп Томас (Carl Philipp R. Thomas), який представляє групу кредиторів НАК, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Кредитори поки вивчають пропозицію НАК і ще не визначилися із своєю позицією. Ми проводимо консультації з нашими юристами Clyde&Co, а також обговорюємо подальшу стратегію з іншими власниками облігацій. Ми очікуємо, що наша позиція і стратегія будуть сформовані до 30 вересня 2009 року", - йдеться в повідомленні.

Представник власників євробондів повідомив, що кредитори розраховують на своєчасну виплату піврічного купона за єврооблігаціями, яка повинна відбутися 29 вересня 2009 року.

Він підкреслив, що це буде найбільш красномовним підтвердженням бажання НАК знайти компроміс з власниками облігацій.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" у четвер, 24 вересня, запропонував кредиторам обміняти єврооблігації на 500 млн. дол. з погашенням 30 вересня 2009 на нові папери з державною гарантією і погашенням в 2014 році.

Збори власників євробондів НАК "Нафтогаз України" відбудеться 19 жовтня 2009 року в Лондоні в 17.00 за центральноєвропейським часом.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: