Думка експерта: "Нафтогаз" не встигне домовитися. ВІДЕО

П'ятниця, 25 вересня 2009, 13:17

НАК "Нафтогаз України" опублікував пропозицію про реструктуризацію єврооблігацій. 

В коментарі "Економічній правді" аналітик компанії Astrum Investment Management Сергій Фурса наголосив, що незважаючи на переговори з власниками боргу та опублікування умов реструктуризації, компанія навряд чи встигне узгодити умови.

Умови реструктуризації передбачають 5-тирічний термін обігу, купонну прибутковість на рівні 9,5% і суверенну гарантію.

"Ми вважаємо умови реструктуризації помірно позитивними. Погашення 100% заборгованості з 5-ти річним періодом обігу нових єврооблігацій збігається з нашими очікуваннями", - сказав Фурса.

Завантажте Flash Player, щоб переглянути відео.

Реклама:

За його словами, обмін на суверенний борг, що було б кращим варіантом для інвесторів, не передбачено, нові єврооблігації будуть мати суверенну гарантію.

"Не дивлячись на надання гарантії ми не схильні ототожнювати нові єврооблігації "Нафтогаза" з суверенними і вважаємо, що вони повинні торгуватися із премією за прибутковістю відносно суверенної кривої", - підкреслив експерт.

Фурса зазначив, що протягом 2009 року уряд вже неодноразово заявляв, що є гарантом надійності "Нафтогазу" як позичальника.

"У результаті, довіра інвесторів до будь-яких форм гарантії для "Нафтогазу", у тому числі закріпленим на законодавчому рівні, суттєво підірвана реструктуризацією єврооблігацій", - вважає він.

"На наш погляд, спред до суверенної кривої повинен становити 200-300 б.п., таким чином поточна вартість єврооблігацій Нафтогазу на рівні 88% від номіналу повинна знизитися до 83% -85% від номіналу", - упевнений експерт.

Він додав, що незважаючи на переговори з власниками боргу та опублікування умов реструктуризації, компанія навряд чи встигне узгодити умови реструктуризації до дати погашення паперів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!