В Інтернеті можна купити банк

П'ятниця, 25 вересня 2009, 10:06

Інтернет став для власників вітчизняних банківських установ новим каналом продажу банків.

Зараз в Інтернеті можна знайти оголошення про продаж відразу чотирьох українських фінустанов, пише видання "Дело".

За них просять відносно невеликі гроші: від 5 млн. дол. до 7 млн. дол. І хоча в оголошеннях назви банків не вказані, визначити, які конкретно фінустанови шукають нових власників, не складає особливих труднощів, відзначає видання.

"Продам банк. Зареєстрований з 1992 року. Статутний капітал - 62 млн. грн., регулятивний капітал - 65 млн. грн. в грошовому еквіваленті. Головний офіс у місті Дніпропетровську. Відділення в Кривому Розі і Дніпропетровську. Найманих працівників 50 чоловік", - йдеться в повідомленні.

Із 12 банків, центральні офіси яких знаходяться в Дніпропетровську, вказаним параметрам відповідає тільки Діалогбанк. Посередник Владислав, який займається продажем, підтвердив, що продається саме ця фінустанова, пише видання.

"Продається діючий рентабельний банк", - починається оголошення на сайті компанії "Ліцензійний центр". Далі зазначено, що банк обслуговує перший транш кредитної лінії Світового банку, Пенсійний фонд, є міжрегіональним банком. Під всі вказані параметри підходить тільки Інтербанк.

В компанії "Ліцензійний центр" не сказали назву банку. Однак джерело в Нацбанку підтвердило готовність і бажання акціонерів Інтербанку продати фінустанову.

Ще одна фінустанова, яка шукає нового власника в мережі, - банк "Стандарт". В оголошенні на сайті Fingames зазначено, що продається 100% статутного капіталу банку за 7 млн. доларів.

"Ми продаємо банк "Стандарт", - зізнався виданню після нетривалих розпитувань посередник, який представився як Сергій. - Якщо зацікавитесь - дзвоніть, організуємо зустріч з власниками, і з ними можна буде домовлятися щодо ціни".

Втім, Сергій не став чекати повторного дзвінка від потенційного клієнта, а сам зв'язався з журналістом і повідомив, що ціна вже не 7, а 5,8 млн. дол.

Реклама:

Крім цього, посередник розповів, що допомагає продати також банк "Кредит-Оптіма". "В нас є ще один банк - "Кредит-Оптіма". Там вже є якісь активи-пасиви. Він коштує дешевше - 5 млн. дол., там ситуація складніша, треба оцінювати якість активів", - каже він.

Учасники ринку вважають, що надалі оголошення про продаж в Інтернеті будуть розміщувати тільки дрібні банки.

"Для солідних банків оголошення про продаж в Інтернеті неприйнятні, а от для дрібних банків або банків, у яких є тільки ліцензія, це може бути способом звернути на себе увагу невеликих бізнес-груп", - вважає аналітик Astrum Investment Management Ярослав Стецик.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!