ФДМ вважає об'єктивною ціну акцій "АероСвіту"

Середа, 23 вересня 2009, 15:12

В. о. голови Фонду держмайна (ФДМ) Дмитро Парфененко заявляє, що Фонд не несе відповідальності за оцінку державного пакета акцій авіакомпанії "АероСвіт-Українські авіалінії".

Про це він сказав журналістам у середу.

"Проводилась незалежна оцінка. Оцінював не Фонд держмайна. Якщо хтось вважає, що це неправильно, то такі спори вирішуються наступним чином: у сфері оціночної діяльності є вищі органи - Українське товариство оцінювачів", - зазначив Парфененко.

Як повідомлялося, раніше український бізнесмен - співвласник групи "Приват" Ігор Коломойський заявив, що є акціонером "АероСвіту" і він отримав пропозицію про покупку держпакета акцій авіакомпанії за ціною в 10-12 разів нижче її реальної вартості.

Реклама:

ЗАТ "АероСвіт-Українські авіалінії" створено 1994 року.

За даними компанії, в даний час 62% її акцій належать українським власникам: Фонду держмайна, ТОВ "ГенАвіа-Інвест" (24,999%), ТОВ "Укрінфоконсалт" (9,8%) і ТОВ "Бюро" (4,8%) . Ще 38% акцій знаходяться у власності нідерландської компанії Gilward Investments BV.

Авіакомпанія 2008 року збільшила кількість перевезених пасажирів на 22% - до 2,51 млн. чол., здійснивши 29,96 тисяч рейсів.

ФДМ наприкінці серпня продав 94,572% акцій ВАТ "Авіакомпанія "Дніпроавіа", ТОВ "Галтер"(обидва - Дніпропетровськ) за 59,017 млн. грн. за стартовою ціною 58,415 млн. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!