Фонд держмайна почне розпродаж обленерго до 1 грудня

Вівторок, 15 вересня 2009, 19:06

Фонд державного майна (ФДМ) України оголосить конкурс з продажу приналежних державі контрольних пакетів 14 обласних енергопостачальних компаній (обленерго) до 1 грудня 2009 року.

Про це заявив виконуючий обов'язки голови ФДМ Дмитро Парфененко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Це дивлячись як читати: оголосити конкурс до 1 грудня або продати до 1 грудня. Ми читаємо, як оголосити до 1 грудня", - пояснив він формулювання урядового розпорядження №1004-р від 19 серпня, яким вносяться поправки в плани розміщення приналежних державі 14 контрольних пакетів акцій обленерго.

Як повідомлялося, відповідно до розпорядження Кабінету міністрів, ФДМ отримає для подальшого продажу на конкурентних умовах контрольні пакети акцій у розмірі 60% +1 акція в 10 обленерго ("Вінницяобленерго", "Волиньобленерго", "Дніпрообленерго", "Закарпаттяобленерго", "Хмельницькобленерго", "Крименерго", "Миколаївобленерго", "Чернівціобленерго", "Донецькобленерго", "Харківобленерго"), а також 60,25% акцій "Запоріжжяобленерго", 60,06% акцій в "Луганськобленерго", також 51% акцій "Тернопільобленерго" і 50% +1 акція "Київенерго".

Реклама:

Відповідно до загального порядку приватизаційних конкурсів, на їх проведення може виділятися від 30 до 75 днів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: