АМКУ обмежив привілеї "Нафтогазу" на газовому ринку

Вівторок, 15 вересня 2009, 13:04 -

Антимонопольний комітет (АМКУ) зобов'язав Міністерство промислової політики усунути обмеження щодо вибору  підприємствами хімічної промисловості постачальників природного газу.

Про це йдеться в прес-релізі Комітету.

На вимогу комітету, Мінпромполітики внесе зміни до своїх наказів, якими надавалося привілейоване становище НАК "Нафтогаз України" та дочірній компанії "Газ України" на постачання газу хімічним підприємствам, йдеться в повідомленні.

Як встановив АМКУ, своїми актами міністерство визначило зазначені компанії єдиними постачальниками природного газу підприємствам хімічної галузі, збір з якого справляється за нульовою ставкою.

Реклама:

В комітеті наголошується, що крім "Нафтогазу" та "Газ України" 421 компанія має ліцензію на продаж природного газу в Україні, права яких обмежило Мінпромполітики.

"Подолання економічних негараздів в Україні значною мірою залежать від того, наскільки органи влади економічного блоку держави, як ключові регулятори, здатні розвивати конкуренцію, яка є передумовою нового підйому економіки", - зазначив в.о. голови комітету Олександр Мельниченко.

За його словами, особливо це стосується газового ринку, в необхідності підтримки і розвитку конкуренцію на якому Антимонопольний комітет вбачає пріоритетне завдання державного управляння в 2010 році.

"Оскільки антиконкурентні дії органів державної влади неодмінно призводять до значних втрат для економіки, Комітет не лише контролює дії галузевих міністерств, а й напрацьовує пропозиції щодо цього стратегічного ринку. Сподіваюся на підтримку такої політики", - наголосив", - підкреслює Мельниченко.

За наявною інформацією, Мінпромполітики погодилось з вимогами комітету та працює над їх виконанням.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: