НБУ посилив вимоги до банківських резервів

Четвер, 10 вересня 2009, 11:25

10 вересня набуває чинності постанова Національного банку України "Про окремі питання регулювання грошово-кредитного ринку", якою підвищуються вимоги до формування комерційними банками обов'язкових резервів.

Згідно з нею, 50% обов'язкових резервів повинні зберігатися на окремому рахунку в НБУ, а інші 50% - на кореспондентському рахунку банку в НБУ, нагадує "ЛІГАБізнесІнформ".

Крім того, з 10 вересня обсяг обов'язкових резервів, який має зберігатися щоденно на початок операційного дня на кореспондентському рахунку банку в НБУ, має бути не меншим 90% від суми обов'язкових резервів, які сформовані за попередній звітний період резервування і зберігаються на кореспондентському рахунку банку в НБУ.

Як повідомлялося, у серпні регулятор ввів норму про обов'язкове резервування коштів на рахунку в НБУ з метою стабілізації валютного ринку і припинення спекуляцій на курсі.

Реклама:

Комерційні банки заявили, що такий адміністративний контроль може обернутися погіршенням ліквідності банків, оскільки "стискається" гривнева маса і у банків залишається менше можливостей для купівлі валюти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: