Блок-пакет "Одесаобленерго" поки що продавати не будуть

Вівторок, 4 серпня 2009, 15:57

Державний пакет акцій енергопостачальної компанії ВАТ "Одесаобленерго" в розмірі 25,01% найближчим часом не буде виставлятися на торги.

Про це заявив виконуючий обов'язки голови Фонду держмайна (ФДМ) Дмитро Парфененко під час веб-конференції у вівторок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Хочу звернути увагу, що на сьогоднішній день "Одесаобленерго" не пропонується до продажу", - сказав він.

Як відомо, "Одесаобленерго" експлуатує приналежні йому розподільні електричні мережі, розташовані на території Одеської області, поставляє електроенергію споживачам цього регіону.

Реклама:

У травні 2009 року ФДМ призупинив продаж блок-пакета акцій "Одесаобленерго" у зв'язку з тим, що НАК "Енергетична компанія України" не передала Фонду акції цього обленерго.

Передбачалося, що блок-пакет акцій компанії буде виставлений на продаж на біржових торгах 19 травня.

ФДМ покладав на продаж "Одесаобленерго" найбільші надії з усіх шести оголошених продаж блокуючих пакетів обленерго, оскільки розраховував на конкуренцію між двома найбільшими акціонерами компанії, які наразі не мають повного контролю над компанією.

За контроль над "Одесаобленерго" ведуть боротьбу структури, близькі до народного депутата від фракції БЮТ Костянтину Жеваго і підконтрольна віце-спікеру Держдуми РФ Олександру Бабакову енергетична група VS Energy International, котра наразі здійснює оперативне управління обленерго.

"Енергокомпанія України" вже передала ФДМ блокуючі пакети акцій п'яти обленерго. Фонду в квітні-травні 2009 року вдалося продати 26,98% акцій "Львівобленерго" за 197,85 млн. гривень і 25% +1 акція "Чернігівобленерго" за 223,42 млн. гривень.

У той же час 25,02% акцій "Прикарпаттяобленерго", 25% +1 акція "Полтаваобленерго" і 25% +1 акція "Сумиобленерго" попиту поки не знаходять.

Крім того, згідно з урядовим розпорядженням від 29 липня "Енергокомпанія України" повинна передати ФДМ для подальшого продажу на конкурентних умовах контрольні пакети акцій12 обленерго в розмірі 60% +1 акція, а також 60,25% акцій "Запоріжжяобленерго" і 60,06 % "Луганськобленерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: