СБУ викрила злочинну схему виведення 250 мільйонів з України

Вівторок, 4 серпня 2009, 12:41

У Києві співробітниками СБ України викрито схему діяльності організованого злочинного угруповання, яке здійснювало виведення безготівкових коштів до офшорних зон Південної Америки.

В прес-центрі ГУ СБУ повідомили, що до послуг зловмисників вдавалася низка великих суб'єктів господарювання з усіх регіонів країни, передає агентство "УНІАН".

Лише у серпні - вересні 2009 року за допомогою протиправної схеми на рахунки офшорних компаній на Кайманових островах намагалися переказати 250 мільйонів гривень.

Встановлено, що четверо мешканців Києва (віком від 25 до 40 років з економічною та юридичною освітою), використовуючи паспорти та ідентифікаційні коди громадян України, створили мережу із майже ста фіктивних фірм.

Реклама:

На розрахункові рахунки цих фантомів клієнти-замовники переказували безготівкові гривневі кошти як оплату за неіснуючі рекламні послуги, маркетингові дослідження, ремонтні роботи.

В подальшому ці кошти конвертувалися під виглядом проведення "безтоварних" операцій та на підставі підроблених зовнішньоекономічних контрактів перераховувались на рахунки фірм, які зареєстровані в офшорній зоні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: