S&P поліпшило прогнози для Криму і п'яти українських міст

Понеділок, 3 серпня 2009, 15:21 -

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's у понеділок переглянуло прогнози щодо рейтингів Автономної Республіки Крим, Дніпропетровська, Луганська, Івано-Франківська, Одеси і Львова.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби S&P.

Згідно з повідомленням, ця рейтингова дія зумовлена переглядом прогнозу щодо суверенних рейтингів України з "негативного" на "позитивний", який відображає прогрес у реалізації структурних реформ у бюджетному і фінансовому секторах відповідно до умов програми Міжнародного валютного фонду (МВФ) щодо надання Україні стабілізаційного кредиту.

При цьому повідомляється, що прогноз щодо рейтингів Києва залишається "негативним".

Реклама:

Рейтинги за зобов`язаннями в національній та іноземній валюті, а також за національною шкалою семи регіональних і місцевих органів влади України були підтверджені.

"Рейтинги відображають дуже високу залежність РМОВ (регіональних місцевих органів влади) від рішень суверенного уряду щодо їх прибуткових і витратних повноважень, а також схильність РМОВ до ризиків, пов`язаних з перерахуваннями з центрального бюджету і казначейськими позиками для підтримки ліквідності", - відзначив кредитний аналітик Standard & Poor's Борис Копейкін.

Прогнози щодо рейтингів Автономної Республіки Крим, міст Дніпропетровська, Луганська та Івано-Франківська, які мають нульовий або помірний рівень боргу і витрат на його обслуговування в 2009-2010 роки, переглянуто на "позитивні".

Прогноз щодо рейтингів РМОВ, які проводять більш агресивну боргову політику, зокрема щодо рейтингів Одеси, прямий борг якої зазнає валютного ризику, і Львова, який має агресивні плани нарощування боргу в національній валюті (гривні) з метою підготовки до чемпіонату Євро-2012, переглянуто до рівня "що розвивається".

Як повідомлялося, 31 липня Standard & Poor's переглянуло прогноз щодо суверенних кредитних рейтингів України з "негативного" на "позитивний".

Водночас підтверджено довгострокові і короткострокові кредитні рейтинги України: за зобов`язаннями в іноземній валюті - на рівні "CCC+/С", за зобов`язаннями в національній валюті - на рівні "В-/С". Окрім того, підтверджено рейтинг за національною шкалою - на рівні "uaBBB".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: