Коломойський побореться за чергові спірні 28,8% акцій "Укртатнафти"

П'ятниця, 28 серпня 2009, 14:57 -

Вищий господарський суд 25 серпня залишив в силі рішення, яке визнало незаконною купівлю урядом республіки Татарстан (РФ) 28,7788% акцій компанії "Укртатнафта".

Про це "Економічній правді" повідомив в.о. заступника голови правління "Укртатнафти" з правових питань Валерій Корнеляк.

"Вищий господарський суд залишив в силі рішення суду першої інстанції, яким була визнано незаконною купівлю 28,8% акцій "Укртатнафти", - сказав він.

Татарстан в особі Міністерства земельних та майнових відносин, став власником 28,7788% акцій НПЗ при створенні компанії в 1994 році, коли в обмін на цей пакет українському НПЗ були передані 73,92% акцій російської компанії "Татнафтопром".

Як повідомлялося, Господарський суд Полтавської області 13 березня визнав незаконною купівлю Татарстаном 28,7788% акцій "Укртатнафти".

Крім того, 27 червня компанія "Корсан" (контролює група Приват) придбала на конкурсі 18,296% акцій "Укртатнафти" за 2,1 млрд. грн., які належали компаніям AmRuz Traiding і SeaGroup.

Аукціон з продажу акцій був організований "Укртатнафтою" на виконання рішення Господарського суду Полтавської області, який зобов'язав компанію реалізувати цей пакет своїм акціонерам.

Спірний 18-відсотковий пакет міг би забезпечити будь-кому з найбільших акціонерів - татарській стороні, що володіє зараз 37% акцій, або "Нафтогазу", який має 43%, - більше 51% акцій. Але в результаті конкурсу група "Приват" отримала право на 20% акцій

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: