Татари і "Нафтогаз" проігнорували збори акціонерів "Укртатнафти"

П'ятниця, 28 серпня 2009, 13:52

Збори акціонерів ЗАТ "Укртатнафта", призначені на 28 серпня, не відбулися через відсутність кворуму.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник прес-служби компанії Сергій Біленький.

За його словами, для участі в зборах прибули представники тільки однієї компанії - ТОВ "Корсан", а представники Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" і татарські акціонери на збори не з'явилися.

Як відомо, компанія "Корсан" пов'язана з групою "Приват".

Реклама:

Біленький зазначив, що процедура проведення зборів була дотримана.

Як повідомлялося, напередодні "Нафтогаз України" заявив, що не має наміру брати участь у зборах акціонерів "Укртатнафти" 28 серпня, і буде чекати дозволу судової суперечки про законність продажу 18,3% акцій "Корсану".

Наприкінці травня Господарський суд Полтавської області виніс рішення, згідно з яким ЗАТ "Укртатнафта" зобов'язана реалізувати 18,296% акцій своїм акціонерам.

На підприємстві до цього існував конфлікт між трьома групами акціонерів: державою, представленим НАК "Нафтогаз України", міноритарними акціонерами, пов'язаних з групою "Приват" та Міністерством майна Татарстану.

27 червня ТОВ "Корсан", яке підконтрольне групі "Приват", придбало на відкритому конкурсі 18,296% акцій ЗАТ "Укртатнафти" за 2,1 млрд. гривень.

Спірний 18-відсотковий пакет міг би забезпечити будь-кому з найбільших акціонерів - татарській стороні, що володіє зараз 37% акцій, або "Нафтогазу", який має 43%, - більше 51% акцій. Але в результаті конкурсу група "Приват" отримала право на 20% акцій

  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!