НБУ повертає на валютний міжбанк операції "форвард"

Четвер, 27 серпня 2009, 18:16

Національний банк (НБУ) вирішив в жовтні повернути на міжбанківський валютний ринок операції "форвард".

Про це повідомляється на веб-сайті Нацбанку, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Передбачено, зокрема, запровадити з 26 жовтня 2009 року на міжбанківському валютному ринку України торгівлю іноземною валютою за гривню на умовах "форвард"... Скасовано тимчасову заборону на здійснення на міжбанку валютних операцій по купівлі-продажу інвалюти за гривні на умовах "спот", - вказується в повідомленні.

Відповідно до повідомлення, такі рішення закріплено постановою НБУ від 21 липня, що зареєстрована в Міністерстві юстиції України 17 серпня.

Реклама:

Як повідомлялося, наприкінці липня перший заступник директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Джон Ліпскі заявив, що подібні кроки Нацбанку допоможуть Україні краще пристосуватися до зовнішніх шоків.

НБУ заборонив операції з купівлі-продажу інвалюти за гривні на умовах "спот" і валютні операції з купівлі-продажу інвалюти або банківських металів на умовах "форвард" у квітні-2009: передбачалося збереження цієї заборони до 1 січня 2010 року.

Відповідно до нормативних актів НБУ, валютні операції на умовах "спот" передбачають виконання зобов'язань (постачання валюти) на другий робочий день після дня укладення договору, а валютні операції на умовах "форвард" - пізніше, ніж на другий робочий день після дня укладення договору.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!