Уряд відчинив "вікно" для інвесторів

Середа, 26 серпня 2009, 17:31

Уряд ввів принцип "єдиного вікна" для надання комплексної безкоштовної допомоги інвесторам під час оформлення та реалізації стратегічно важливих інвестиційних проектів. 

Відповідну постанову "Про заходи щодо реалізації стратегічно важливих інвестиційних проектів за принципом "єдиного вікна" від 29 липня 2009 оприлюднено на урядовому веб-порталі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна ". 

Цим документом Кабінет міністрів підтримав пропозицію Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва (Держкомпідприємництва) щодо створення в його складі структурного підрозділу з питань сприяння реалізації стратегічно важливих інвестиційних проектів. 

Відповідно до документу, штат співробітників Держкомпідприємництва збільшений на 20 штатних одиниць (раніше штат становив 259 штатних одиниць). 

Крім того, Міністерству фінансів запропоновано здійснити у встановленому порядку за рахунок скорочення вакансій Державного агентства інвестицій та інновацій передачу Держкомпідприємництву коштів, передбачених агентству у Державному бюджеті України на 2009 рік, для утримання зазначених працівників. 

Як повідомлялося, Держкомпідприємництва створено указом президента України 29 липня 1997 року і є спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з питань державної регуляторної політики, державної реєстрації, ліцензування та дозвільної системи у сфері господарської діяльності. 

Реклама:

З 21 січня поточного року комітет очолює Олександра Кужель, яка очолила його у 1998-2003 роках. 

Державне агентство інвестицій і інновацій створено указом президента Віктора Ющенка 30 грудня 2005 року. 

Основними завданнями агентства є участь у формуванні та забезпеченні реалізації державної інвестиційної та інноваційної політики та координація роботи центральних органів виконавчої влади у цій сфері. 

12 серпня поточного року уряд України призначив тимчасово виконуючим обов'язки голову Державного агентства з інвестицій та інновацій Сергія Власенка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!