Тимошенко вимагає від енергетиків, щоб ті залазили в борги

Вівторок, 25 серпня 2009, 12:08

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вимагає від енергетичної галузі погасити борг за вугілля в розмірі 1 мільярд гривень до кінця поточного року.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За словами Тимошенко, Міністерство палива й енергетики повинне максимально збільшити частку енергетичної галузі в оплаті енергетичного вугілля, щоб мінімізувати дотації з держбюджету.

"Треба знайти всі можливості, у тому числі довгострокові кредити, щоб погасити цей борг", - сказала голова уряду на розширеній нараді з питань вугільної галузі в Києві у вівторок.

Реклама:

Тимошенко нагадала, що в умовах падіння попиту на електроенергію в умовах кризи на 10-15%, енергетики прийшли на допомогу вугільної галузі і збільшили запаси енергетичного вугілля, що сьогодні на 1,5 мільйонів тонн перевищують рівень минулого року.

Як повідомлялося, представники енергогенеруючих компаній неодноразово заявляли, що фінансові можливості галузі для додаткової закупівлі енергетичного вугілля про запас в умовах відмови від підвищення тарифів на електроенергію цілком вичерпані. За результатами першого півріччя всі чотири державні енергогенеруючі компанії були збитковими.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: