Банки пропонують пом'якшити вимоги НБУ щодо збільшення резервів

Середа, 19 серпня 2009, 16:55

Асоціація українських банків (АУБ) закликає Національний банк (НБУ) пом'якшити вимоги щодо збільшення банками регулятивного капіталу.

Про це йдеться в повідомленні Асоціації.

АУБ пропонує продовжити термін нарощування регулятивного капіталу до 10 млн. євро: для банків з розміром регулятивного капіталу понад 8 млн. євро - до 1 січня 2012 року; для банків з розміром регулятивного капіталу менше 8 млн. євро - до 1 січня 2014 року.

Експерти АУБ зазначають, що пом'якшення цих вимог необхідно з урахуванням глибокої фінансово-економічної кризи в Україні, відсутності вільних інвестиційних коштів та девальвації національної валюти відносно євро.

В АУБ пропонують на період кризи встановити курс перерахунку регулятивного капіталу в національну валюту на рівні офіційного курсу гривні відносно євро, який склався на 1 жовтня 2008 року.

Як повідомлялося, в серпні-2008 НБУ зажадав від банків з регулятивним капіталом понад 8 млн. євро наростити його (регулятивний капітал) до 9 млн. євро до 1 липня 2009 року і до 10 млн. євро - до 1 липня 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!