Уряд відклав зниження ціни на газ для хіміків

Середа, 12 серпня 2009, 16:16

Кабінет міністрів поки що не знизив ціну на газ для хімічних підприємств до 205 доларів за тисячу кубометрів.

Про це заявив перший заступник глави Секретаріату президента, представник президента в Кабміні Олександр Шлапак, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"По хімікам нічого не прийняли, але не взяли не тому, що уряд був проти цієї схеми, проти цієї схеми був в.о. Міністра фінансів, безумовно, НАК "Нафтогаз України"... Але цю схему підтримувала прем'єр-міністр, і вона ще раз доручила НКРЕ, щоб вони в рамках своєї компетенції все-таки знизили ціну на газ для хімічної промисловості", - сказав він.

За словами Шлапака, в разі затвердження ціни на газ для хімпідприємств в 205 доларів за тисячу кубометрів, за підрахунками Секретаріату президента, близько 600 млн. гривень додаткових витрат "лягає на плечі НАК "Нафтогаз України".

Реклама:

Як повідомлялося, у Міністерстві промислової політики вважають, що для хімічних підприємств ціна в 205 доларів за тисячу кубометрів природного газу дозволить наростити обсяги виробництва.

За даними Європейської ради хімічної промисловості (CEFIC), у червні 2009 року ціна природного газу для українських хімпідприємств, яка становила 318 доларів за тисячу кубометрів, на 30% перевищувала ціну газу для їх конкурентів у країнах Євросоюзу, на 40% - у країнах Північної Америки та в 2,2 рази - для російських азотних підприємств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!