Думка експерта: Україна зробила крок вперед в питанні ГМО

Понеділок, 10 серпня 2009, 17:45

В рамках виконання Державної цільової економічної програми розвитку внутрішнього ринку на період до 2012 року з державного бюджету буде виділено 5,676 мільйонів гривень на створення випробувальних лабораторій для визначення якісного і кількісного вмісту генетично модифікованих організмів (ГМО) у харчових продуктах і сільськогосподарській сировині.

Голова аналітичного відділу КУА "Бонум Груп" Олександр Дмитрієв вважає, що для України виділення коштів на цю програму є кроком вперед.

"Безумовно, контроль якості необхідний. І радує, що Україна виділила кошти на проведення таких заходів, навіть в умовах найсуворішої бюджетної економії. Тільки залишається відкритим питання, чи правильно буде розподілено ці гроші", - сказав він.

Експерт відзначив, що не бачить проблеми в питанні ГМО.

Реклама:

"Якщо говорити щиро, не розумію, звідки коріння всіх цих "страшилок" щодо геномодифікованих продуктів. Товаришам гуманістам, стурбованим нібито шкідливістю ГМО, я б радив звернути увагу на кількість голодуючих у всьому світі", - підкреслив Дмитрієв.

Він запевнив, що за останніми оцінками Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) кількість голодуючих у поточному році досягне 1 мільярда людей.

"В Африці кожна третя людина голодує. У рішенні цих проблем я бачу глобальну роль ГМО. І я не бачу проблем в самих ГМО", - додав Дмитрієв.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!