Мобільні оператори будуть звітувати про якість

Понеділок, 10 серпня 2009, 17:13

Національна комісія регулювання зв'язку має намір зобов'язати операторів щорічно надавати їй звітність про якість надаваних телекомунікаційних послуг.

Про це сказано в рішенні НКРЗ №1634 від 6 серпня, яким вона взяла за основу проект змін до Положення про контроль за якістю телекомунікаційних послуг, повідомляє агентство "Українські новини".

Новий порядок зобов'яже операторів надавати НКРЗ звіти про якість надаваних телекомунікаційних послуг.

Зокрема, оператори повинні будуть подавати звіти не пізніше ніж 30 січня року, наступного за звітним.

Реклама:

Метою проекту є контроль за якістю надаваних операторами послуг, зокрема, виявлення й запобігання порушенням вимог нормативних документів у сфері телекомунікацій з питань якості послуг, а також повне розкриття споживачеві інформації про якість надаваних послуг.

Оператори можуть самі контролювати якість надаваних послуг.

Для цього операторові необхідно одержати атестат про оцінку якості телекомунікаційних послуг у Національному агентстві з акредитації.

Після цього, оператор подає до НКРЗ заяву про внесення його до переліку органів, що контролюють якість телекомунікаційних послуг, разом із заявою оператор також подає положення, статут, паспорт і методики випробувань якості телекомунікаційних послуг.

НКРЗ ухвалює рішення щодо включення або не включення оператора до переліку органів, що контролюють якість телекомунікаційних послуг, протягом 30 днів після подачі оператором заяви.

За даними прес-служби НКРЗ, зараз проект перебуває на публічному обговоренні, після чого із внесеними змінами він буде затверджений НКРЗ і поданий у Міністерство юстиції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!