У БЮТ хочуть ввести новий збір - на театри та кіно

Вівторок, 7 липня 2009, 20:35

Народний депутат від фракції БЮТ Сергій Терьохін пропонує запровадити збір на розвиток театральної творчості і кінематографії в Україні.

Це передбачено проектом закону про загальнодержавний збір на розвиток театральної творчості і кінематографії, автором якого він є, повідомляє агентство "УНІАН".

Автор законопроекту зазначив, що доходи від надання телекомунікаційних послуг (кабельного зв`язку та Інтернет) у 2008 році склали близько 3,2 млрд. гривень, валових надходжень від кіно-театрального показу, телепоказу - близько 500 млн. гривень, валові надходження від реалізації відеопродукції в середньому становлять 300 млн. гривень.

Прогнозний обсяг надходжень від впровадження театрального збору становить близько 300 млн. гривень.

Реклама:

У пояснювальній записці до законопроекту вказано, що його ухвалення посприяє залученню додаткових коштів на фінансування державного замовлення на постановку театральних вистав і випуск національних документальних і художніх фільмів (включаючи анімаційні).

Також передбачене субсидування вартості вхідних квитків, які дають право доступу на театральні вистави або до місць демонстрації фільмів, знятих у рамках держзамовлення, а також субсидування вартості їх прокату в кіномережі і на каналах телебачення.

Крім того, законопроектом передбачене субсидування витрат на гастрольну діяльність театральних труп з виставами і витрат на покази фільмів, знятих за держзамовленням, на фестивалях, інших театральних і кінематографічних акціях, включаючи міжнародні; субсидуванню витрат на постановку театральних вистав або фільмів у межах переддипломної, дипломної і післядипломної творчої діяльності обдарованої молоді тощо.

Реалізація положень цього законопроекту вимагає внесення змін до Закону "Про систему оподаткування".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!