Уряду радять створити комплексну систему обліку газу

Середа, 22 липня 2009, 19:56

Народний депутат, голова партії "Єдиний Центр" Ігор Кріль наполягає на створенні комплексної системи обліку газу для зниження втрат у розподільчих мережах.

Про це він заявив, коментуючи плани уряду підвищити тарифи на газ, повідомляє агентство "УНІАН" з посиланням на прес-службу "Єдиного Центру".  

"За підрахунками фахівців газового ринку, "усушка і утряска", так звані щорічні технологічні та комерційні втрати газу у наших розподільчих мережах, становлять від 2 до 3 мільярдів кубометрів. Це означає, що за найскромнішими підрахунками країна щороку втрачає від 3,5 до 5 млрд. грн.", - сказав він.

 

Реклама:

Кріль зауважив, що ці кошти йдуть "комусь у кишеню" за мовчазної згоди найвищих посадовців країни. Він наголосив, що у прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко було два шляхи вирішення проблеми у сфері газопостачання - позбавитися паразитуючого на цій галузі бізнесу або залізти у кишеню споживачу, і вона обрала друге.

 

"Уряд замість того, щоб навести лад, підвищує тарифи, які вже сьогодні через кризу багатьом не по кишені", - сказав він.

 

Депутат зауважив, що уряду потрібно "перестати дерти останню шкіру з власного народу і позбутися паразитів у сфері газопостачання раз і на завжди".

 

"Це зробити не так складно. Потрібно просто встановити комплексну систему обліку газу, яка діє у більшості країн Європи, на всіх ділянках газопостачання - від "Нафтогазу" до окремих підприємств теплокомунальної енергетики", - додав Кріль.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!