Умови банку "Фінанси та Кредит" не влаштують кредиторів

Середа, 22 липня 2009, 16:56

Незважаючи на те, що запропоновані банком "Фінанси та Кредит" умови з єврооблігацій з погашенням у 2010 році на 100 млн. дол. виглядають краще попередніх, вони, як і раніше, не є оптимальними для інвесторів.

Так вважають опитані агентством "Інтерфакс-Україна" експерти.

"Малоймовірно, що банку "Фінанси та Кредит" вдасться реструктуризувати борг за таких умов. Як варіант можна розглядати надання державних гарантій, або підвищення купона. Орієнтиром нової ставки може бути ставка за недавно реструктуризованими паперами "Альфа-Банку Україна" - 13%", - вважає аналітик інвестгрупи "Сократ" Михайло Сальников.

Такої ж думки дотримується експерт по боргових ринках інвестиційної компанії Concorde Capital Олександр Климчук, який вважає, що умови реструктуризації єврооблігацій, запропоновані банком "Фінанси та Кредит", значно краще тих, які раніше запропонував своїм інвесторам банк "Надра", але гірше оприлюдненої днями пропозиції щодо реструктуризації євробондів "Альфа-Банку".

"Якщо банк "Фінанси та Кредит" піде на збільшення купонного платежу, то власники єврооблігацій, в свою чергу, швидше за все, підуть назустріч банку. Ті умови, які пропонує банк зараз, навряд чи задовольнять кредиторів", - прогнозує він.

Разом з тим, керівник аналітичного департаменту інвестгрупи "ТАСК" Андрій Шевчишин відзначив, що для кредиторів банку багато чого буде залежати від загальних домовленостей і розвитку ситуації із входом держави до банку.

"Запропоновані раніше умови за словами кредиторів були настільки "невдалими" (мова йшла про списання 60-70% боргів, згідно з повідомленням в пресі), що поточні наміри виглядають більш гідно", - відзначив він.

На думку Шевчишина, кредитори будуть приймати рішення, проводячи паралелі реструктуризації зобов'язань на українському та міжнародному ринках, а також беручи до уваги непевне становище входу держави в Укрпромбанк і банк "Надра".

Однак він не виключає, що рішення кредиторів може бути позитивним.

Керівник групи аналізу ринку боргових зобов'язань  "Тройка Діалог" Олександр Кудрін, у свою чергу зазначив, що для успішного продовження переговорів банку необхідно вирішити конфліктну ситуацію з судовим позовом з боку Cargill і арештом рахунків в США.

Банк "Фінанси та Кредит" заснований 1990 року, його найбільшими акціонерами на 1 квітня 2009 року були АТ F&C Realty (46,96%), ТОВ "Асканія" (48,88%).

Згідно з даними НБУ, за розміром загальних активів на 1 квітня 2009 року (18,316 млрд. грн.) банк "Фінанси та Кредит" займав 14 місце серед 182 діючих у країні банків.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: