НКРЗ заперечує свою причетність до подорожчання мобілок

Середа, 22 липня 2009, 16:41

Національна комісія регулювання зв'язку заперечує, що подорожчання мобільних телефонів пов'язане з введенням системи реєстрації кодів IMEI.

Про це повідомляє прес-служба НКРЗ, передає агентство "Українські новини".

НКРЗ заявляє, що уведена нею й державним підприємством "Український державний центр радіочастот" (Укрчастотнагляд) система реєстрації кодів IMEI ніякого відношення до подорожчання мобільних телефонів не має.

НКРЗ підкреслює, що основними завданнями нововведення є захист українського ринку від неякісних і не дозволених до застосування в Україні мобільних телефонів, зупинка ввозу контрабандного товару, зменшення крадіжок мобільних телефонів, а також захист прав користувачів мобільними телефонами й послугами мобільного зв'язку.

Реклама:

Програма введення бази кодів IMEI, як зазначає НКРЗ, фінансується виключно за рахунок коштів "Укрчастотнагляду", при цьому повну відповідальність за підвищення цін на мобільні телефони несуть їх реалізатори.

Раніше повідомлялося, що президент Unitrade Group Колодюк допускає подорожчання мобільних телефонів на 10% після введення їх реєстрації за IMEI-кодом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!