США зацікавлені в запуску нафтогону у напрямку Бродів

Середа, 22 липня 2009, 16:16

Секретаріат президента заявляє про зацікавленість США в якнайшвидшому запуску нафтопроводу "Одеса-Броди" у напрямку Бродів (в аверсному режимі).

Про це сказано в повідомленні головної служби інформаційної політики секретаріату, передає агентство "Українські новини".

"Віце-президент США (Джозеф Байден) заявив про зацікавленість його країни в якнайшвидшій реалізації проекту поставок каспійської нафти до України та інших європейських країн на основі проектного (аверсного) використання нафтопроводу "Одеса-Броди", - йдеться в повідомленні.

При цьому не уточнено, чому США проявляють таку зацікавленість.

Реклама:

За словами голови секретаріату Віри Ульянченко, під час переговорів у рамках візиту Байдена українська й американська сторони зійшлися в підходах до реформування енергетичного сектору України, погодилися розширювати на конкурсних основах участь західних компаній у забезпеченні України ядерним паливом і створенні власного виробництва такого палива.

Крім цього, позитивну реакцію Байдена викликав заклик президента Віктора Ющенка до американських компаній брати участь у модернізації української газотранспортної системи.

Ульянченко висловила впевненість, що практичне співробітництво між Україною і США і далі розвиватиметься з усіх питань, що становлять взаємний інтерес.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!