США підтримують виділення Україні кредиту МВФ

Середа, 22 липня 2009, 13:17

У США підтримують рішення МВФ надати Україні кредит у розмірі 16 млрд. доларів.

Про це заявив віце-президент США Джозеф Байден у своєму виступі перед представниками українських і американських ділових кіл, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Ми підтримуємо рішення про надання 16 мільярдів доларів для того, щоб допомогти Україні вийти з надзвичайно складного періоду, який є наслідком спаду в економіці", - сказав він.

При цьому Байден зазначив, що, пропонуючи свою допомогу, Міжнародний валютний фонд вимагає від уряду проведення реформ щодо оптимізації бюджету та скорочення субсидій у сфері енергетики.

Реклама:

"Я знаю з власного досвіду, що це дуже складно. Виконання цієї угоди вимагає прийняття рішень та дій, а це допоможе вам у вашому зростанні та конкурентоспроможності", - наголосив він.

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд у листопаді 2008 року схвалив для України дворічну програму на загальну суму 16,4 млрд. доларів і надав перший транш кредиту в розмірі 4,5 млрд. доларів, 12 травня до України надійшло 2,8 млрд. доларів другого траншу кредиту МВФ.

10 липня українська влада і місія МВФ досягли попередньої домовленості про виділення Україні чергового траншу в рамках програми stand-by у розмірі 3,3 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!