На Одеський припортовий вже з'являються претенденти

Середа, 22 липня 2009, 12:23

Участю у конкурсі з продажу 99,567% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) цікавляться російські компанії "Сибур", "Єврохім", норвезька Yara International, а також вітчизняна група "Приват".

Про це заявив виконуючий обов'язки голови Фонду держмайна (ФДМ) Дмитро Парфененко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Цікавляться компанії "Сибур", "Єврохім", Yara. Є розуміння того, що буде інтерес з боку групи "Приват" і компаній, які асоціюються з Ярославським (український бізнесмен Олександр Ярославський, власник черкаського "Азоту")", - сказав він.

Парфененко відзначив, що ФДМ також направив листи з пропозиціями взяти участь у конкурсі 50 найбільшим вітчизняним та іноземним компаніям.

Реклама:

Крім того, Фонд звернувся до МЗС з пропозицією організувати зустріч з акредитованими в країні послами для інформування їх про умови конкурсу та провести зустрічі за кордоном з бізнесменами різних країн для залучення можливих учасників.

Як повідомлялося, 15 липня Фонд держмайна оголосив конкурс з продажу 99,567% ОПЗ. Стартова ціна становить 4 млрд. гривень, конкурс має відбутися 28 вересня.

ФДМ вже намагався продати ОПЗ у 2008 році, однак тоді конкурс був скасований.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: