Україна має погодити з МВФ можливу конвертацію SDR в долари

Середа, 22 липня 2009, 10:45

Україна повинна буде узгодити з Міжнародним валютним фондом (МВФ) можливу конвертацію своїх спеціальних прав запозичення (SDR) на суму 1,6 млрд. доларів, схвалених радою директорів Фонду.

Про це ідеться в тексті за матеріалами медіа-конференції, розміщеному на веб-сайті МВФ у вівторок.

"Якщо Україна вирішує використати частину прав запозичення, конвертовавши їх, скажімо, у долари, вона зв'язується з МВФ, ми влаштовуємо обмін SDR, скажімо, на долари або євро, після чого країна може використовувати цю валюту для будь-яких цілей. У країнах, де існує програмна співпраця з МВФ, це узгоджується з Фондом", - наведені у повідомленні слова заступника голови фінансового департаменту МВФ Томаса Крюгера.

Експерт уточнив, що у випадку, якщо Україна вирішує конвертувати свої спеціальні права запозичення у валюту, Фонд зв'язується з країнами або іншими власниками SDR, які мають у своєму розпорядженні необхідні кошти, і влаштовує угоду.

Реклама:

Як відомо, рада директорів МВФ схвалила розподіл SDR на 250 млрд. доларів серед 186 країн-акціонерів Фонду з метою підтримки міжнародних резервів країн-акціонерів та забезпечення додаткової ліквідності світової економіки.

SDR будуть розподілені між акціонерами відповідно до розміру їх квот. Кожна країна зможе збільшити наявну кількість SDR приблизно на 74,13%.

Україна отримає 1,017 млрд. SDR, що відповідає 1,585 млрд. доларів за поточним курсом. Росія отримає 4,4 млрд. SDR, що відповідає 6,87 млрд. доларів.

Рішення ради директорів повинно бути схвалено радою керуючих МВФ. Голосування завершиться 7 серпня.

Якщо рішення буде підтримано 85% голосів, розподіл SDR буде реалізовано 28 серпня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!