Єврокомісія сподівається почути, коли Київ почне газову реформу

Понеділок, 20 липня 2009, 14:01

Технічні консультації щодо отримання Україною кредиту на закачування газу до підземних сховищ газу (ПСГ) відбудуться 24 липня в Києві.

Про це на брифінгу у понеділок заявив представник Єврокомісії Марк Грей, повідомляє агентство "УНІАН".

"Технічні консультації відбудуться у п'ятницю, в Києві. Мета - розглянути часові рамки реформ газового сектору України", - сказав він.

Як повідомлялося, 26 червня у Брюсселі відбувся перший раунд технічних консультацій Єврокомісії з міжнародними фінансовими інституціями, представниками України та Росії щодо можливості надання Україні кредиту на закачування газу до ПСГ для забезпечення стабільного транзиту газу взимку.

Реклама:

На цій зустрічі міжнародні фінансові інституції погодилися принципово надати кредит, але в обмін на здійснення реформ в газовому секторі.

Другий раунд консультацій відбувся 17 липня. В його ході міжнародні фінансові інституції попросили українську сторону надати чітку інформацію щодо часових рамок проведення необхідних реформ.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко в перерві між двома зустрічами направила лист президенту Єврокомісії, в якому заявила про готовність провести необхідні реформи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!