Фонд держмайна розвантажить метзаводи

Понеділок, 20 липня 2009, 11:05

Фонд держмайна (ФДМ) з початку року переносить терміни виконання інвестиційних зобов'язань металургійних компаній.

Про це у неділю заявив заступник голови відомства Олександр Потімков, пише газета "Комерсант-Україна".

"Компанії наповнюють бюджет, по суті, на них тримається економіка. Зараз, під час кризи, додатково навантажувати їх безглуздими вимогами неправильно", - вважає він.

Потімков повідомив, що ФДМ вже пішов назустріч двом компаніям - "Mittal Steel-Кривий Ріг" і "Смарт-груп".

Реклама:

Відомство також підтримує прохання про перенесення інвестзобов'язань "Русала", який володіє Миколаївським глиноземним заводом.

"Немає сенсу збільшувати обсяги виробництва, якщо підприємству в зв'язку з економічною кризою і так доводиться працювати на склад", - відзначає Потімков.

Як відомо, у травні ФДМ та "Mittal Steel-Кривий Ріг" внесли зміни в договір купівлі-продажу, укладений в жовтні 2005 року.

Власники підприємства отримали право відкласти виконання інвестзобов'язань щодо технічного переозброєння виробництва та збільшення його потужностей.

Загальна сума робіт з розширення потужностей оцінюється ПХО "Металургпром" в 70 млн. доларів.

У п'ятницю ФДМ запропонував уряду відкласти перенесення дробильно-збагачувальної фабрики Балаклавського рудоуправління з Балаклавської бухти на Караньське плато, яке планувався ще в 2008 році, до 2014 року.

У прес-службі "Смарт-груп" уточнили, що зміна термінів пов'язана із затримкою укладання договору купівлі пакету акцій Балаклавського рудоуправління.

Крім того, до цього часу не виділена земельна ділянка, що також не дозволяє розпочати будівництво, відзначають у компанії. Загальна вартість робіт по переміщенню фабрики, за даними "Смарт-груп", перевищує 18 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!