ГоловКРУ "наїхало" на одеську облраду

Понеділок, 20 липня 2009, 08:49

Керівник ГоловКРУ Микола Сивульський звинуватив одеську обласну раду у фінансових порушеннях.

Причиною для критики місцевих чиновників стала реалізація програми недержавного пенсійного забезпечення працівників бюджетної сфери в області на 2008-2017 роки, пише газета "Дело".

За словами Сивульського, в 2008-2009 роках на пенсійне страхування бюджетників Одеської області було виділено приблизно 40 млн. гривень. Ще мінімум 15 млн. гривень повинно бути перераховано до кінця грудня.

"До кінця 2017 року на реалізацію недержавної пенсійної програми планується виділити 180 млн. гривень", - доповнила свого керівника директор департаменту контролю в сфері органів влади і оборони ГоловКРУ Людмила Гуцалюк.

Реклама:

Передбачено, що пенсійні внески сплачуються головним розпорядником бюджетних коштів - облрадою, а також поруч управлінь обладміністрації. Програма пенсійного страхування охоплює 8,5 тис. бюджетників.

Гроші перераховуються на рахунки відкритого недержавного пенсійного фонду "Перший національний відкритий пенсійний фонд".

"Ліцензію на здійснення діяльності вони ("Перший національний відкритий пенсійний фонд") отримали 25 січня 2008 року, тобто спеціально під цю програму", - відзначив Сивульський.

Він також зазначив, що серед бюджетників - учасників програми є "мертві душі".

У підготовленому документі КРУ сказано, що ініціатори програми керувалися "не інтересами співробітників бюджетної сфери, а прагненням наповнити внесками недержавний пенсійний фонд", а також поповнити активи АКБ "Імексбанк". Саме в цьій фінансовій установі відкриті рахунки фонду.

Разом з тимза словами Людмили Гуцалюк, пенсійну програму влади Одеської області як порушення або зловживання контролери не кваліфікують.

"На сьогодні ми не знаємо, чи буде повернення грошей людям, і тому кваліфікуємо зібрані факти, як неефективне управлінське рішення. Раптом потім буде виплата", - говорить вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: