Шахтарям зменшили податок на зарплату

Четвер, 2 липня 2009, 19:45

Голова парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська вважає, що прийняття закону про престижність шахтарської праці забезпечить підвищення доходів шахтарських сімей, оскільки цим законом передбачено зменшити ставку податку на дохід у вигляді заробітної плати до 10%.

Таку думку вона висловила агентству "УНІАН", коментуючи прийняття Верховною Радою Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо престижності шахтарської праці".

Згідно з даним законопроектом, парламент вніс зміни до закону "Про податок з доходів фізичних осіб" щодо зменшення ставки податку на дохід у вигляді зарплати.

"Я рада, що ми зуміли провести цей законопроект через парламент великою кількістю голосів. Це означає, що навіть у разі ветування законопроекту президентом, Верховна Рада зуміє подолати вето", - каже депутат.

Реклама:

За її словами, закон розширив кількість осіб, на яких розповсюджується його дія. Зокрема, пільгами тепер користуватимуться також працівники державних воєнізованих аварійно-рятувальних служб.

"Ці люди постійно ризикують усім, рятуючи людські життя на глибині багатьох сотень метрів", - зазначила Королевська.

Крім того, до списку увійшли ті, хто працює в особливо шкідливих і особливо скрутних умовах. Список таких професій формується Кабінетом міністрів.

Законопроект також встановлює право на безплатне отримання вугілля сім`ям померлих пенсіонерів, які користувалися раніше цим правом і одержують пенсії у зв`язку з втратою годувальника.

На думку Королевської, прийняття даного законопроекту - це лише перший крок на шляху встановлення справедливого соціального забезпечення і підняття престижності шахтарської професії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: