Уряд компенсує аграріям ставки по кредитах до 12%

Четвер, 2 липня 2009, 18:36

Уряд збільшив рівень бюджетної компенсації процентних ставок за кредитами, залученими підприємствами агропромислового комплексу у валюті, з 8,5% до 12% річних.

Це закріплено постановою Кабінету міністрів від 1 липня 2009 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Документ також передбачає компенсацію на рівні 1,5 облікової ставки Національного банку (з 15 червня 2009 року становить 11%) відсоткових ставок по середньострокових і довгострокових кредитів, залучених аграріями в 2006-2009 роках на реалізацію інноваційних проектів, які пройшли державну реєстрацію.

Уряд також компенсує в розмірі подвійної облікової ставки НБУ ставки за короткостроковими кредитами, залученими підприємствами АПК на закупівлю продовольчого та фуражного зерна врожаю 2008 року за цінами, які склалися на біржовому ринку, але не нижче мінімальних закупівельних цін.

При цьому закупівлі повинні здійснюватися безпосередньо у сільськогосподарських виробників.

Крім того, уряд буде надавати фермерським господарствам кредити в розмірі не більше 100 тис. грн кожному на поворотній основі шляхом конкурсу.

Кредити будуть надаватися фермерським господарствам, які мають у власності або в оренді не більше 500 га сільськогосподарських угідь.

Кредитні кошти виділяються, в тому числі, на купівлю сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва.

Головним розпорядником коштів на кредитування фермерів призначено Міністерство аграрної політики.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: