Польські інвестори скаржаться на борги з ПДВ

Четвер, 2 липня 2009, 18:27

Борг із неповерненого податку на додану вартість перед українськими компаніями-експортерами, що працюють із польськими інвестиціями, зріс до 220 млн. дол.

Як передає агентство "УНІАН", про це повідомив журналістам заступник голови міжнародного товариства польських підприємців в Україні Мар`ян Пшездзецький.

В інтерв`ю він уточнив, що 220 млн. дол. - це тільки озвучена підприємцями сума заборгованості по ПДВ.

"Якщо йдеться про невеликі суми, то наші підприємці навіть не говорять про них", - сказав Пшездзецький.

Реклама:

Він також повідомив, що максимальний борг по ПДВ перед однією компанією, що працює з польськими інвесторами, становить 50 млн. дол.

"Це компанія, що виробляє в Україні сільськогосподарську продукцію й експортує її на зовнішні ринки, - до Росії, Казахстану та інших країн. Загалом діапазон продукції, що виробляється нашими компаніями, досить значний - в основному, це будматеріали", - уточнив він.

"Ми ведемо переговори щодо повернення ПДВ, але постійно чуємо одне й те саме - ситуація складна", - додав представник польських інвесторів.

Заступник голови товариства польських підприємців в Україні зазначив, що "йдучи до України, ми розраховували на певний інвестиційний клімат, але, на жаль, зараз заборгованість із ПДВ істотно обмежує розвиток нашого бізнесу".

Він також повідомив, що в деяких компаній існує прострочена заборгованість із повернення ПДВ терміном більше 3 років.

"Нас дуже турбує той факт, що, за неперевіреною інформацією, одній з наших компаній у податковій інспекції сказали: "якщо вже більш ніж три роки ПДВ не повертається, то таке питання навіть не розглядається". Зараз ми перевіряємо цю інформацію, і якщо вона підтвердиться, ми вживатимемо заходи", - зазначив Пшездзецький.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: