У "Нафтогазі" закликають "не нагнітати обстановку"

П'ятниця, 17 липня 2009, 16:25

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" стурбована "черговими спробами" деяких посадових осіб України та Європейського Союзу дати в засобах масової інформації односторонньому і упередженим оцінку діяльності НАК.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

"НАК "Нафтогаз України" вкотре висловлює свою стурбованість черговими спробами деяких посадових осіб України та Європейського Союзу дати однобічну та тенденційну оцінку діяльності Компанії у засобах масової інформації. Це, в свою чергу, негативно позначається на іміджу НАК "Нафтогаз України" як надійного ділового партнера та стабільної бюджетоутворюючої державної Компанії та провокує нагнітання панічних настроїв в українському суспільстві та європейській спільноті", - ідеться у повідомленні.

У "Нафтогазі" зазначають, що компанія проводить свою політику господарювання у державному секторі економіки, "керуючись Конституцією України, відповідними законами, указами президента України, постановами та директивами Кабінету міністрів, наказами Міністерства палива та енергетики, постановами НКРЕ, Статутом НАК "Нафтогаз України" та іншими нормативно-правовими актами".

Реклама:

"Означені документи визначають, зокрема, порядок проведення переговорів та підписання зовнішньоекономічних договорів стосовно придбання газу, надання послуг з його безперебійного та безаварійного транзиту, забезпечення внутрішнього балансу споживання газу в Україні, а також здійснення внутрішніх та зовнішніх запозичень", - підкреслюють у компанії.

У НАКу звертають увагу, що переговорний процес між "Нафтогазом" та іноземними партнерами щодо реформування української газотранспортної системи, забезпечення стабільного транзиту російського газу та дотримання газового балансу України протягом осінньо-зимового періоду носить суто стратегічний характер та спрямований на забезпечення національної та європейської енергетичної безпеки.

"НАК "Нафтогаз України" ще раз підтверджує, що докладе всіх зусиль у межах своєї компетенції щодо забезпечення сталого функціонування об'єднаної євразійської газотранспортної системи", - підкреслюють у компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!