У Києві зосереджено понад 50% активів українських банків

Вівторок, 14 липня 2009, 10:34

Більше половини активів українських банків по території України зосереджені в Києві.

Про це пише газета "Дело".

За даними видання, у першому рядку за активами є державний Ощадбанк, слідом за ним іде Укрексімбанк, бізнес якого на 2/3 зосереджений в Києві (38 млрд. гривень).

Третє місце - за Альфа-Банком, активи якого на 98% (30 млрд. гривень) розміщені в столиці. Пояснюється це тим, що Альфа-Банк спеціалізується на обслуговуванні великих корпоративних клієнтів, а також держпідприємств.

Реклама:

На відміну від Києва в Дніпропетровській області яскраво вираженим лідером є ПриватБанк. На його частку припадає майже половина всього банківського сектору області, а це 36,4 млрд. гривень.

Втім, ця цифра зовсім не означає, що ПриватБанк орієнтується тільки на свій рідний регіон. У Дніпропетровській області банк "тримає" трохи менше половини своїх активів.

У п'ятірку лідерів цього регіону також увійшли УкрСиббанк, Райффайзен Банк Аваль, банк "Кредит-Дніпро" і ОТП Банк.

Першість у Донецькій області утримує Промінвестбанк з показником 15,7%, або 9,3 млрд. гривень активів.

А от фінансові установи, що входять до групи "СКМ" Рината Ахметова, зайняли в регіоні 2-е і 3-е місця: "ПУМБ" покриває 13,4%, а Донгорбанк завоював 9,3% банківських активів області.

У Запорізькому регіоні лідирує Індустріалбанк - 13,7% банківських активів області. В абсолютному вираженні цей показник становить майже 2,6 млрд. гривень, або 70% від усіх активів фінустанови.

Головний постачальник банківських коштів в Одеському регіоні - банк "Південний", що займає 14% банківського ринку області (6 млрд. гривень).

Лідер Львівської області - Кредобанк з 14,1% (3,3 млрд. гривень).

Друге місце утримує "донька" австрійського Volksbank - Фольксбанк, на який припадає 8,3% активів області (1,9 млрд. гривень).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!