Світові фондові ринки ростуть на гарних новинах

Вівторок, 14 липня 2009, 09:57

Ринок акцій США відкрив тиждень зростанням, індекси піднялися більш ніж на 2% слідом за котируваннями акцій фінкомпаній завдяки рекомендаціям аналітика Мередіт Уітні, засновника Meredith Whitney Advisory Group.

Уітні заявила, що акції банків можуть подорожчати на 15%, і підвищила оцінку паперів Goldman Sachs до "купувати" - єдиного рейтингу такого рівня для відслідковуються її компанією 8 американських банків, повідомляє агентство Bloomberg.

Ф'ючерси на фондові індекси США ростуть у вівторок: вересневий контракт на Standard & Poor's 500 до 8:59 додав 0,23%, на Dow Jones Industrial Average - 0,27%.

"Для нормальної роботи економіки нам необхідна здорова банківська система. Будь-які позитивні коментарі або новини будуть хорошими для банківських акцій і для загальної психології ринку", - упевнений головний інвестиційний директор Fifth Third Asset Management Кіт Уірт.

Реклама:

Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів підскочив на 185,16 пункту (2,27%), склавши 8331,68.

Standard & Poor's 500 за день піднявся на 21,92 пункту (+2,49%) - до 901,05 пункту.

Значення індексу Nasdaq Composite підвищилося в понеділок на 37,18 пункту (2,12%) - до 1793,21 пункту.

Європейські фондові індекси виросли в понеділок на 1,9-3,2% на очікуваннях збільшення активності в сфері злиттів і поглинань (M&A) серед автовиробників, страховиків і енергетичних компаній.

"Я не здивований, що активність у сфері M&A збільшується. Ми знаходимося в такому середовищі, де безліч компаній буде боротися за збільшення виручки, і придбання активів є одним із способів зростання", - відзначив керуючий Canada Life Ltd. в Лондоні Девід Бредбері.

15 з 18 основних фондових індексів країн Західної Європи виросли в понеділок.

Ринки акцій Азії йдуть на підвищення у вівторок на очікуваннях відновлення корпоративних прибутків після того, як південнокорейська металургійна компанія Posco покращила прогноз обсягів виробництва та Сінгапур підняв оцінку свого зросту ВВП.

Зведений фондовий індекс регіону MSCI Asia Pacific додав з відкриття торгів 1,9% - до 99,90 пункту.

Японський Nikkei підскочив на 2,6%, сінгапурський Straits Times - на 2,2%.

"Відновлення набирає темпи. Навіть якщо не буде вражаючого зростання, однією стабілізації має бути достатньо, щоб підтримати ралі на ринку", - стверджує аналітик AMP Capital Investors в Сіднеї Надер Наеймі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: