Ющенко обіцяє підписати всі закони, необхідні для співпраці з МВФ

Субота, 11 липня 2009, 11:42 -

Президент Віктор Ющенко обіцяє підписати всі закони, які ухвалить Верховна рада для виконання меморандуму про співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

Про це він заявив у п'ятницю під час зустрічі з керівником місії МВФ в Україні Джейлою Пазарбашіоглу, повідомляє прес-служба глави держави.

"Проведення реформ - це єдиний спосіб сьогодні дати відповідь на наслідки кризи в Україні. Ви прийняли мінімальний пакет реформ, які треба провести в найближчим часом", - підкреслив Ющенко.

Він зазначив, що, безумовно, є партнером у питанні проведення цих реформ, додавши, що для України реалізація Меморандуму з МВФ сьогодні є принциповою позицією.

Реклама:

Разом з тим президент нагадав, що саме уряд значною мірою несе відповідальність за реалізацію цього документа - адже в руках у Кабміну знаходяться механізми для здійснення реформ, які стосуються скорочення витрат бюджету, змін у податковій сфері, реформування газового сектора, прискорення рекапіталізації банків.

"Ряд завдань стоїть перед Національним банком. І я сподіваюся, вони будуть ним виконані в повному обсязі", - також відзначив глава держави.

Президент звернув особливу увагу керівника місії МВФ на те, що ряд кроків меморандуму передбачає внесення змін до законодавства Верховною радою, а значить - більшістю, яке очолює прем'єр-міністр.

Ющенко зазначив, що підпише всі закони, які ухвалить парламент для виконання меморандуму про співпрацю з МВФ.

"Я гарантую, що всі закони, які будуть розглянуті в рамках меморандуму, президентом України будуть підписані", - підкреслив він.

Як повідомлялося, 10 червня українська влада і місія МВФ досягли попередньої домовленості про виділення Україні чергового траншу в рамках програми stand-by у розмірі 3,3 млрд. доларів, з яких 1,9 млрд. доларів піде на погашення зовнішніх боргів України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: