У Ющенка думають, що Мінфін не впорається з 13 тисячами бюджетів

Середа, 24 червня 2009, 13:27

У секретаріаті президента продовжується вивчення змін до Бюджетного кодексу України, прийнятих 23 червня цього року.

Про це заявив журналістам перший заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак, повідомляє агентство "УНІАН".

При цьому він зазначив, що Віктор Ющенко раніше наполягав на зміні міжбюджетних відносин щодо збільшення податків і зборів, які залишаються в місцевих бюджетах.

"Безумовно, це позитивна річ, яку необхідно всіляко вітати", - заявив Шлапак.

Реклама:

Висловлюючи свою думку про документ, перший заступник голови секретаріату зазначив, що у нього є великі побоювання з приводу того, що Мінфін може зіткнутися із складнощами при розрахунку місцевих бюджетів, число яких значно збільшується.

"Мене особисто хвилює тільки одне - яким чином сьогодні Міністерство фінансів може розраховувати 13 тисяч бюджетів. На мою думку, організаційно вони це завалять, хоча, можливо, я не правий. Але якщо у нас колосальні проблеми з розрахунком 700 бюджетів, то що робитимуть, коли їх буде 13 тисяч?" - сказав Шлапак.

Як повідомлялося, 23 червня Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України" (нова редакція).

Даним законом передбачено формульний розрахунок трансфертів прямих взаємовідносин між державним бюджетом та безпосередньо бюджетами сіл, селищ та міст районного значення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!