"Нафтогаз" скаржиться на боржників

Вівторок, 16 червня 2009, 18:36 -

НАК "Нафтогаз України" звинувачує керівництво місцевих органів влади та підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ) у зриві оплати спожитого з початку опалювального сезону природного газу.

Про це йдеться в прес-релізі компанії.

Станом на 15 червня 2099 року, за даними оперативного моніторингу, заборгованість підприємств ТКЕ за природний газ, спожитий з 1 листопада 2008 року, становить 3,464 млрд. грн. (рівень оплати - 60%).            

Найбільшу заборгованість за спожитий природний газ накопичили теплопостачальні підприємства Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Луганської, Запорізької, Одеської, Київської, Черкаської областей, а також АР Крим.

Реклама:

Значними є також борги перед НАК "Нафтогаз України" теплопостачальних підприємств Чернігівської, Полтавської, Львівської, Житомирської, Вінницької, Рівненської, Хмельницької, Сумської, Херсонської, Івано-Франківської, Волинської, Кіровоградської, Тернопільської,   Закарпатської обл., а також м. Севастополь.

Вже понад 601,5 млн. грн. перевищує заборгованість АЕК "Київенерго" перед Компанією за спожитий у 2008-2009 рр. природний газ, зазначається в повідомленні.

На жаль, численні попередження й звернення компанії до керівництва місцевих органів влади і підприємств ТКЕ активізувати проведення розрахунків  були проігноровані, наголошують в НАК. 

Відповідно до повідомлення, у значній частині регіонів керівники місцевих органів влади й теплопостачальних підприємств не вживають жодних заходів для вирішення проблем розрахунків за теплову енергію та підвищення рівня платежів.

У той же час, НАК зазначає позитивні зрушення в проведенні розрахунків таких підприємств, як "Полтаваобленерго", "Ромникомунтеплоенерго", "Енергія" (м. Обухів), ВАТ "Сумське машинобудівне НВО ім. М.В. Фрунзе", КТП "Алчевськ ТКЕ", "Тепло" (Конотоп), "Перемишлянитеплокомуненерго" (Львівська обл.), "Ялтинські теплові мережі", "Бориспільтепломережа", "Херсонтеплогенерація", "Хмельницьктеплокомуненерго", "Чернівцітеплокомуненерго", "Миргородтеплоенерго" та багато інших.

Добитися рівня розрахунків за спожитий газ значно вище середнього по Україні (від 78% до 99%) вдалося саме завдяки низці заходів керівництва місцевих органів влади та підприємств ТКЕ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: