ЄБРР увійде в капітал "Галнафтогазу"

Вівторок, 16 червня 2009, 17:53

Європейський банк реконструкції та розвитку надасть ВАТ "Концерн Галнафтогаз" (Львів), одному з найбільших операторів ринку нафтопродуктів України, фінансування у розмірі 50 млн. дол. у вигляді інвестиції в капітал.

Відповідне рішення схвалила у вівторок рада директорів ЄБРР, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар представництва банку в Києві Антон Усов.

"Галнафтогаз" у лютому підписав з ЄБРР протокол про наміри в рамках угоди про інвестиції в капітал.

Кошти призначені для фінансування інвестпрограми "Галнафтогаз" до 2012 року і пов'язаного з нею збільшення розміру статутного капіталу, а також інвестицій у збільшення ефективності використання енергії.

Реклама:

В рамках проекту, загальна вартість якого оцінюється в 60 млн. дол., також передбачається розвиток національної мережі автогазозаправних пунктів.

Концерн Галнафтогаз" входить до холдингу "Універсальна інвестиційна група" і є одним з найбільших власників автозаправних станцій в Україні. Концерну належить 291 АЗС, з них 265 під брендом "ОККО", в 21 області, АРК та Києві, а також 10 нафтобаз.

Чистий прибуток "Галнафтогазу" за січень-березень 2009 року склав 85,02 млн. грн., що в 3,7 рази більше, ніж за аналогічний період 2008 року, тоді як чистий прибуток знизився на 15,1% - до 999,753 млн. грн. 

ЄБРР вже співпрацював з "Галнафтогаз". У 2005 році було підписано угоду про надання компанії кредиту на $ 25 млн, а наприкінці 2007 року ЄБРР забезпечив для концерну фінансування 100 млн. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: