Парламент шукатиме можливості поповнення бюджету

Вівторок, 16 червня 2009, 17:25
 

У вівторок, 23 червня, в порядку денному засідання Верховної Ради першим питанням буде проект змін до Бюджетного кодексу.

Про це повідомив у вівторок на прес-конференції в Харкові голова Верховної Ради Володимир Литвин.

Відповідаючи на запитання журналістів Литвин сказав, що "на цьому наполягають президент, політики і опозиція". При цьому він зазначив, що "наступного понеділка це питання набуде актуальності через зрив домовленостей між Партією регіонів та БЮТ".

"У наступний вівторок першою ми розглянемо нову редакцію Бюджетного кодексу, у четвер розглянемо хід виконання бюджету цього року. І на цій підставі будуть вноситися пропозиції щодо виконання бюджету", - сказав Литвин, повідомляє УНІАН.

Він зауважив, що парламент буде шукати можливості поповнення бюджету. "Бюджет повинен бути не передвиборчий, а бюджет, який буде бюджетом розвитку", - сказав голова Верховної Ради.

За наслідками розгляду цього питання необхідно визначитися, що робити далі, які можливості із додатковими резервами, як можна розширити і доповнити дохідну частину бюджету, - сказав Литвин.

"Таким чином, з`являться основи бюджетної політики на наступний рік. Очевидно, що уряд до 15 вересня повинен подати проект бюджету на 2010 рік, не передвиборчий, а той, який передбачає розвиток країни", - заявив він.

12 червня Верховна Рада відхилила питання про розгляд проекту закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України у другому читанні, включеного до порядку денного.

Реклама:

25 липня звіт про виконання Державного бюджету за 2008 рік та про виконання бюджету у першому кварталі поточного року, іформує прес-служба Верховноъ Ради.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!