Думка експерта: нові правила на фондовому ринку потрібно було ввести давно

П'ятниця, 12 червня 2009, 12:22

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку України (ДКЦПФР) в четвер внесла поправку до Положення про функціонування фондових бірж.

Відповідно до зміни, біржова угода відтепер може бути укладена за заявками, які подає один учасник біржових торгів, у випадках, якщо ці заявки подані в інтересах різних його клієнтів.

"Незважаючи на те, що дані зміни здаються незначними, насправді, подібні правила потрібно було ввести вже давно. Тепер учасники ринку зможуть повноцінно розвивати інтернет торгівлю і залучати на ринок тих фізичних осіб, для яких важливим моментом є безпосередній процес інвестування", - вважає інвестиційний консультатнт компанії Astrum Investment Management Віктор Петрусь.

При цьому, експерт зазначив, що ще потрібно 2-3 роки для того, щоб ринок зміг відчути користь від подібних змін.

Реклама:

"Що стосується виключення із списку паперів за яким не проходять торги, то тут ситуація подібна. На біржах є дуже багато паперів які соромно пропонувати інвесторам. Нам потрібно очистити ринок і залишити тільки ті папери, які можуть задовольняти як локального так і іноземного інвестора" , - підкреслив аналітик.

За його словами, не надо боятися того, що на ринку в біржовому списку залишиться 30-40 емітентів. "Через деякий час це буде поштовхом для того, щоб публічні компанії шукали ресурс не тільки на зовнішньому ринку, але і на внутрішньому", - упевнений Петрусь.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!