Клієнтам одного брокера дозволили біржові угоди

Четвер, 11 червня 2009, 18:25
Біржова угода може бути укладена за заявками, який подає один учасник біржових торгів, у випадках, якщо ці заявки подані в інтересах різних його клієнтів.

Відповідну поправку до Положення про функціонування фондових бірж внесла Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку України (ДКЦПФР) своїм рішенням, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з рішенням, оприлюдненому у четвер, ДКЦПФР також зобов'язала біржі виключати з біржового списку цінні папери та інші фінансові інструменти, якщо з ним останні 60 календарних днів не здійснювалися біржові торги.

Комісія також заборонила вносити в біржові списки цінні папери, емітенти яких були визнані банкрутами або стосовно яких застосовується ліквідаційна процедура.

Комісія також врегулювала питання включення в біржовий список акцій корпоративних інвестиційних фондів, й віднесла їх до цінних паперів інститутів спільного інвестування.

ДКЦПФР також зобов'язала фондові біржі в зручній для них формі здійснювати взаємний обмін інформацією щодо біржових списків, рівня лістингу цінних паперів конкретних емітентів, біржового курсу, вертикального і горизонтального спредів і лотів.

При цьому вона ввела в положення визначення спредів і лота.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!