Вкладники "Банку регіонального розвитку" хочуть звільнення адміністратора НБУ

Четвер, 11 червня 2009, 14:48

16 червня біля головного офісу АБ "Банк регіонального розвитку" розпочнеться збір підписів клієнтів банку до керівництва НБУ про відсторонення тимчасового адміністратора НБУ Андрія Яцури від виконання обов'язків, а також початок процедури ліквідації банку АБ "Банк регіонального розвитку" у зв'язку з неможливістю їм виконувати взяті зобов'язання.

Про це повідомляє прес-центр ініціативної групи вкладників банку.

За словами постраждалих, одночасно з призначенням Яцури тимчасовим адміністратором НБУ в "Банк регіонального розвитку", у вкладників відразу ж виникли проблеми - банк повністю припинив виплату відсотків за депозитними договорами, які до цього регулярно сплачував, зупинив видачу вкладів, термін яких закінчився, перестав виконувати доручення клієнтів на переказ грошей з поточних рахунків.

Крім того, за раніше укладеними депозитними договорами з можливістю видачі грошей за першою вимогою тимчасовий адміністратор заднім числом скасував нарахування і виплату будь-яких відсотків, не повідомивши завчасно про це вкладників і, тим самим, порушуючи постанови НБУ про неприпустимість зниження процентних ставок за раніше укладеними договорами.

Реклама:

На заяви власників депозитів видати гроші у зв'язку з порушеннями банком умов договорів. Яцура відповідав відмовами.

"Замість того, щоб налагодити роботу не дуже проблемного банку, яким є "Банк регіонального розвитку", представник НБУ лише збільшить його проблеми. На сьогоднішній день він відмовляється видавати людям гроші за вкладами, які закінчилися при тимчасової адміністрації", - говорять члени ініціативної групи.

За їх словами, клієнти банку стикаються із ситуацією, коли, будучи ветеранами війни, учасниками бойових дій, пенсіонерами вони не можуть отримати кошти навіть для придбання ліків, проведення хірургічних операцій і просто покупки необхідних продуктів харчування.

"Не вирішуючи проблем по суті, тимчасовий адміністратор НБУ видав по банку внутрішній наказ, в якому заборонив повторно записувати до себе на прийом постраждалих клієнтів. При цьому питання тих людей, які до нього намагаються достукатися повторно, він так і не вирішив", - підкреслюють члени ініціативної групи.

Постраждалих турбує і те, що керівництво НБУ не контролює дії Яцура.

"Цинічне ігнорування проблем вкладників банку з боку представника НБУ свідчить про неповагу перш за все як до своїх громадян як інвесторів, завдає їм непоправної моральної, а також матеріальної шкоди", - заявляють вкладники.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!