Для виплати за зовнішніми боргами України потрібно понад 11 мільярдів доларів

Четвер, 11 червня 2009, 09:50

Український корпоративний сектор і сектор державного управління повинні направити в другому півріччі 2009 року на виплату за зовнішніми зобов'язаннями більш ніж 11 млрд. доларів.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в Раді Національного банку.

За словами представника Ради, корпоративний сектор економіки повинен забезпечити в липні-грудні виплату 9,4 млрд. доларів, тоді як виплати за суверенним зобов'язаннями повинні скласти 2 млрд. доларів.

Як повідомив на прес-конференції в середу голова Ради НБУ Петро Порошенко, Нацбанк володіє достатніми коштами для забезпечення всіх виплат за суверенними і квазісуверенними зобов'язаннями.

Реклама:

При цьому він зазначив, що окремі корпоративні структури та банки ведуть переговори про реструктуризацію своїх зобов'язань.

Говорячи про перспективи курсу гривні, Порошенко повідомив, що доцільно утримувати його від істотних змін, як у бік посилення, так й убік ослаблення.

При цьому він відзначив стабільність курсу в останні місяці: у травні валютні інтервенції НБУ практично повністю були пов'язані з продажем валюти під потреби НАК "Нафтогаз України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!