Мінрегіонбуд не хоче будувати житло для військових

Вівторок, 26 травня 2009, 13:20

Міністерство будівництва та регіональної політики пропонує скасувати програму будівництва житла для військовослужбовців.

Про це повідомила сьогодні директор департаменту будівництва Міноборони Тетяна Амосова, пише видання "Дело".

Вона уточнила, що розроблена Мінрегіонбудом концепція програми житлового будівництва в Україні на період 2009-2016 років не передбачає програму будівництва житла для військовослужбовців.

За її словами, Мінрегіонбуд подав зазначений документ на розгляд Кабміну.

"У зв'язку з цим 12 силових відомств прийняли звернення до уряду з закликом не допустити скасування системи житлового будівництва для військовослужбовців Міноборони та інших силових відомств. Відповіді на це звернення ми досі не отримали", - сказала вона.

Амосова також повідомила, що 2008 року силами держпідприємства "Укрвійськбуд" на замовлення Міноборони для військовослужбовців було збудовано 2617 квартир.

"Будівництво ще 1500 квартир з високим ступенем готовності ми не змогли завершити через відсутність фінансування", - сказала вона.

У зв'язку з цим, Міноборони в 2009 році звернулося до уряду з проханням виділити 156 млн. грн. із Стабфонду на добудову житлових об'єктів з високим ступенем готовності (понад 70%), повідомила вона.

"Однак нам прийшла відповідь, що кошти Стабфонду не можуть використовуватися на житлове будівництво, хоча це видатки розвитку, а не споживання", - сказала директор департаменту.

За її словами, всього в черзі на отримання житла в даний час стоять 43,1 тис. військовослужбовців Міноборони. Всього у відповідності з програмою забезпечення житлом військовослужбовців Міноборони в Україні необхідно побудувати 75 тис. службових квартир.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: