"РосУкрЕнерго" завинила ще й перед "Нафтогазом"

Вівторок, 12 травня 2009, 17:14

Станом на початок 2009 року заборгованість компанії "РосУкрЕнерго", яка до цього року була монопольним постачальником газу до України, перед Національною акціонерною компанією (НАК) "Нафтогаз України" становить 170,6 млн. доларів.

Про це повідомляє газета "Дело" з посиланням на дані Рахункової палати.

"У результаті укладання урядом зовнішньоекономічних контрактів на свідомо невигідних для НАК "Нафтогаз України" умовах, на початок 2009 року заборгованість "РосУкрЕнерго" перед компанією склала 170,6 млн. доларів. Вона до сих пір залишається непогашеною", - йдеться у повідомленні Рахункової палати.

Укладання газових контрактів, на думку аудиторів відомства, проводилися, в більшості випадків, без достатнього економічного обгрунтування, а діяльність на ринку газу посередницьких структур ("РосУкрЕнерго" і "Укргаз-Енерго") спричинила переплату вітчизняними споживачами за спожитий газ тільки у 2007 році майже 2,3 млрд. гривень.

Реклама:

Як повідомлялося, з 2009 року в результаті підписання контрактів між "Нафтогазом" і "Газпромом" компанія "РосУкрЕнерго" перестала бути посередником при імпорті газу в Україну.

У квітні 2009 року Рахункової палати України та Росії завершили перевірку діяльності "РосУкрЕнерго". В результаті аудиту було констатовано позитивне сальдо заборгованості "РосУкрЕнерго" перед російським "Газпромом" за станом на 6 лютого в розмірі 514,16 млн. доларів.

50% "РосУкрЕнерго" належить "Газпрому", 45% - українському бізнесменові Дмитру Фірташу, 5% - іншому українцеві Івану Фурсіну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!